logo Nye metoder

Fortsatt for høy pris

Beslutningsforum holdt ekstraordinært møte 8. desember 2017 for å ta stilling til det nye tilbudet fra legemiddelfirmaet på legemiddelet nusinersen (Spinraza).

Publisert 08.12.2017
Sist oppdatert 15.11.2023

Det har ikke lykkes norske myndigheter i å forhandle fram en akseptabel pris for legemiddelet Spinraza. Derfor måtte Beslutningsforum for nye metoder for andre gang si nei til å innføre legemiddelet nusinersen (Spinraza) til behandling av den alvorlige sykdommen spinal muskelatrofi (SMA).

 

– Dette er svært beklagelig for de pasienter og pårørende som vi vet ønsker noe annet. Det gjør også vi. Vi ønsker at legemiddelet skal kunne tas i bruk i sykehusene, men prisen er altfor høy, sier leder av Beslutningsforum for nye metoder, Lars Vorland.

Utfordrende forhandlinger

Spinraza omtales som et av verdens dyreste legemidler.

– Dette er en prioritert sak for oss, og vi ønsker en løsning. Men vi kan ikke gå med på den prisen som legemiddelfirmaet forlanger. Norske myndigheter har opprettet kontakt med Danmark for å se om vi kan forhandle sammen. Jeg håper at jeg kan gi mer informasjon om prosessen videre i neste møte i Beslutningsforum for nye metoder 18. desember, sier Vorland.

 

– Det beste hadde vært at vi i møtet 18. desember hadde hatt et pristilbud som var akseptabelt, men det ser ikke ut til å være mulig slik forhandlingene til nå har forløpt, sier Vorland.

Beslutningen

Beslutningen fra møtet er:

1.       Beslutningsforum for nye metoder viser til beslutning i sak 86-2017 og stadfester ønsket om å innføre Spinraza til behandling av spinal muskelatrofi (SMA).

2.       Prisen for legemiddelet er fortsatt altfor høy.

3.       Spinraza innføres derfor ikke til behandling av spinal muskelatrofi (SMA) på det nåværende tidspunkt. Pasienter som har startet behandling omfattes ikke av denne beslutningen.

 

Saksdokumenter og protokoll

Saksdokumenter og protokoll fra møtet legges ut i arkivet så snart som mulig etter møtet: Møter i Beslutningsforum for nye metoder

Kontakt

For å avtale intervju med Lars Vorland, kan media kontakte Anne May Knudsen,

tlf. 975 92 815.

Les mer

 Den vanskeligste saken vi noen gang har behandlet