Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Nye metoder

Møte i Bestillerforum 26. august 2024

Sakslisten er publisert.

Passert
26.
august
2024
  1. 26. aug. 2024

Tid og sted

Når

  1. 26. aug. 2024

Hvor

.

Fullstendig agenda for møtet er publisert i arkivet «Møter i Bestillerforum for nye metoder».

Metoder basert på innkomne anmodninger, forslag og metodevarsler til møtet fordelt på metodetype (Klikk på ID-nummer for å komme til metodesiden): 

Legemidler

  • ID2024_030 Sotatercept (Winrevair) til behandling av pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) hos voksne som er på standardbehandling med WHO-funksjonsklasse (FC) II til III, for å forbedre arbeidskapasiteten, gi klinisk forbedring, forbedre WHO-FC og forsinke sykdomsutviklingen, inkludert å redusere risikoen for død og innleggelse på sykehus på grunn av PAH.
  • ID2021_055 Ripretinib (Qinlock) til behandling av voksne med avansert gastrointestinal stromal tumor (GIST) som har fått tidligere behandling med tre eller flere kinasehemmere, inkludert imatinib.
  • ID2024_036 Osimertinib (Tagrisso) i kombinasjon med pemetreksed og platinabasert kjemoterapi til førstelinjebehandling hos voksne med lokalavansert eller metastatisk ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) med aktiverende mutasjoner i EGFR.
  • ID2020_007 Baricitinib (Olumiant) til behandling av alvorlig atopisk dermatitt hos voksne og pediatriske pasienter fra 2 år og eldre som er kandidater for systemisk behandling.
  • ID2024_035 Baricitinib (Olumiant) i monoterapi eller i kombinasjon med metotreksat til behandling av aktiv juvenil idiopatisk artritt hos pasienter som er 2 år og eldre, og som tidligere har hatt utilstrekkelig respons eller intoleranse overfor ett eller flere konvensjonelle syntetiske eller biologiske DMARD.
  • ID2024_047 Atezolizumab (Tecentriq) i Monoterapi til førstelinje-behandling av voksne med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) som ikke er kvalifisert for platinumbasert kjemoterapi og som ikke har EGFR mutant eller ALK-positiv sykdom, som har lokalavansert ikke-resektabel ikke-småcellet lungekreft ikke egnet for definitiv kjemoradioterapi, eller metastatisk ikke-småcellet lungekreft.

Medisinsk utstyr, diagnostikk og tester

  • ID2022_076 Oppdatert metodevarsel: Fotontellende CT med avansert teknologi som angivelig tar bedre CT-bilder med lavere stråledose enn dagens CT-maskiner.  

I arkivet «Møter i Bestillerforum for nye metoder» finner du hele agendaen (innkalling), saksdokumenter og protokoll så snart disse foreligger.


Metodesidene til hver enkelt metode oppdateres med selve beslutningen i løpet av uken som følger etter hvert møte. Protokollen publiseres så snart den er godkjent.